De 12 Principes voor het Aanbrengen van SpiderTech™ Producten

 

1. Voorbereiding Huid

De huid moet droog zijn alsook vrij van haar, crèmes en olieën. Knippen of scheren van het toepassingsgebied kan nodig zijn.

2. Conditie van de Huid

Breng de tape niet aan op gekwetste of beschadigde huid, incl. zonnebrand. Een teststukje kan aangebracht worden om enige gevoeligheid te bepalen. Verwijder de tape onmiddellijk indien jeuk of irritatie zich voordoet. Geen enkele vorm van verhoogd ongemak zou mogen ervaren worden tijdens het dragen van de tape.

3. Tape & Water – Deel 1

Breng de tape ongeveer 1 uur voor het sporten of wassen aan.

4. Tape & Water – Part 2

De tape is Waterdicht & Ademend en kan bijgevolg gedragen worden tijdens het douchen of baden. Niet over de tape wrijven en nadien met een handdoek droog deppen.

5. Gebruiksduur

De tape kan tot 5 dagen gedragen worden.

6. De Basis- & Kleefpunten aanbrengen

Breng de basis (segment1) en het begin en einde (2-3 cm) van de andere segmenten aan ZONDER spanning op tape of spier.

7. Houd de kleefzijde proper

De kleefzijde van de tape niet aanraken tijdens het aanbrengen. De aanraking zal de kleefkracht op de huid verminderen en kan leiden tot vroegtijdig afpellen.

8. Het Papier verwijderen

Verwijder de tape van het papier in kleine stukjes en breng lichtjes aan op de huid. Doe dit tot 90% van het segment is aangebracht en verwijder dan volledig.

9. De Lijm activeren

Eens de tape helemaal is aangebracht, wrijf voorzichtig over de tape om kleine plooien glad te strijken en de lijm te activeren. Het is heel belangrijk de tape van basis naar uiteinde warm te wrijven. Verzeker dat elk segment volledig is aangebracht alvorens over te gaan naar het volgende.

10. Neurologische Applicatie Methode

Breng de Basis (segment 1) aan zonder spanning op tape of spier. Eens de basis is aangebracht de spier rekken maar geen spanning op de tape gedurende verdere aanbrenging.

11. Structurele Applicatie Methode

Breng de Basis (segment 1) aan zonder spanning op tape of spier. Eens de basis is aangebracht, rek de tape maar niet de spier gedurende het verdere aanbrengen.

12. De Tape Verwijderen

De tape wordt best verwijderd 5 dagen na het aanbrengen. De tape kan makkelijkst verwijderd worden door het rekken van de huid onder de tape en dan voorzichtig afrollen. Of door met de wijsvinger op de huid te drukken en deze te laten volgen net waar je de tape aan het verwijderen bent.

Verwijder de tape niet terwijl hij nat is.

Verwijder de tape in de richting van de haargroei. Dit is normaal gezien weg van het centrum van het lichaam en neerwaarts op armen en benen.